Jarné rezance s kelom a mandľami

Vonku je cítiť závan prebúdzajúcej sa zelene. Zimou zakonzervované telo ožíva, a spomienka na štedrovečerný stol je už taká vzdialená... Ale spomienka na "štedrovečernú hojnosť" na seba nenechá dlho čakať a telo zmietané vyplavujucími sa toxínmi kazí radosť z príchodu jari...
Je čas odľahčiť varenie a zaradiť chutné zelené recepty. Aby tanier aspoň trochu pripomínal rozkvitajúce kery a púčiace stromy:) Urobí nám to dobre.


Dnes som prvý krát vyskúšal grahamové rezance slovenského výrobcu, musím povedať že kedysi som bol vačší skeptik ohľadne slovenských výrobkov, ktoré mnohokrát postrádajú kvalitu, ale v poslednej dobe začínam byť veľkým fanúšíkom našich produktov takisto ako týchto cestovín... Samozrejme je najlepšie vyrobiť si vlastné, ale to nám nevýjde vždy. Určite nie pri 12 hodinových pracovných časoch a 6 mesačnom kojencovi:) O tom ale v inom poste, kde domáce cestoviny rozoberiem.

Takže vymyslel som si svieži recept na regeneráciu mysle :) Rezance s rúžičkovým kelom a manďlami.



Ingrediencie:
Rezance celozrnné (Cessi grahamové špagety, alebo sóbové japonské rezance z pohánky)
ružičkový kel hrnček
mrkva nasekaná na malé časti
3 struky cesnaku nasekaného
štvrť hrnčeka mandlí
kúsok strúhaného zázvoru
soľ
koriander semiačka 1 ČL
sézamový olej na dochutenie
rastlinný olej 1 PL
citrón
petržlenová vňať na dozdobenie


Postup je jednoduchý:

Na rastlinnom oleji jemne osmahneme cesnak, a pridáme mandle, trochu popražíme a pridáme zázvor, kel, mrkvu, koriandrové semiačka. Pražíme tak 4 minúty zľahka a stále miešame. Pridáme kúsok sezamového oleja, soľ,kúsok citrónovej štavy a dozdobíme zelenou vňaťou!

Táák to je jarná terapia jedlom:)

4 komentáre:

mrqwa povedal(a)...

zdravim,
velmi pekny blog a vidim ze mas inspiraciu v mojom "varimevegansky", co ma velmi tesi!! len tak dalej, vela zdaru! mrqwa

Anonymný povedal(a)...

помощь настройка блогспот

canvas giclee povedal(a)...

They look very green!

Mike povedal(a)...

Awesome, thanks for sharing and greetings from the UK!