Vonku je cítiť závan prebúdzajúcej sa zelene. Zimou zakonzervované telo ožíva, a spomienka na štedrovečerný stol je už taká vzdialená... Ale spomienka na "štedrovečernú hojnosť" na seba nenechá dlho čakať a telo zmietané vyplavujucími sa toxínmi kazí radosť z príchodu jari...
Je čas odľahčiť varenie a zaradiť chutné zelené recepty. Aby tanier aspoň trochu pripomínal rozkvitajúce kery a púčiace stromy:) Urobí nám to dobre.
Dnes som prvý krát vyskúšal grahamové rezance slovenského výrobcu, musím povedať že kedysi som bol vačší skeptik ohľadne slovenských výrobkov, ktoré mnohokrát postrádajú kvalitu, ale v poslednej dobe začínam byť veľkým fanúšíkom našich produktov takisto ako týchto cestovín... Samozrejme je najlepšie vyrobiť si vlastné, ale to nám nevýjde vždy. Určite nie pri 12 hodinových pracovných časoch a 6 mesačnom kojencovi:) O tom ale v inom poste, kde domáce cestoviny rozoberiem.
Takže vymyslel som si svieži recept na regeneráciu mysle :) Rezance s rúžičkovým kelom a manďlami.
Ingrediencie:
Rezance celozrnné (Cessi grahamové špagety, alebo sóbové japonské rezance z pohánky)
ružičkový kel hrnček
mrkva nasekaná na malé časti
3 struky cesnaku nasekaného
štvrť hrnčeka mandlí
kúsok strúhaného zázvoru
soľ
koriander semiačka 1 ČL
sézamový olej na dochutenie
rastlinný olej 1 PL
citrón
petržlenová vňať na dozdobenie
Postup je jednoduchý:
Na rastlinnom oleji jemne osmahneme cesnak, a pridáme mandle, trochu popražíme a pridáme zázvor, kel, mrkvu, koriandrové semiačka. Pražíme tak 4 minúty zľahka a stále miešame. Pridáme kúsok sezamového oleja, soľ,kúsok citrónovej štavy a dozdobíme zelenou vňaťou!
Táák to je jarná terapia jedlom:)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
4 komentáre:
zdravim,
velmi pekny blog a vidim ze mas inspiraciu v mojom "varimevegansky", co ma velmi tesi!! len tak dalej, vela zdaru! mrqwa
помощь настройка блогспот
They look very green!
Awesome, thanks for sharing and greetings from the UK!
Zverejnenie komentára